Menu
Jenta
  • Dům a zahrada
  • Ekonomika
  • Hobby
  • Krása
  • Móda
  • Podnikání
  • Produkty
  • Vzdělání
  • Web
  • Zábava
Jenta

Čajové nápoje, které určitě neznáte

Posted on 21. 1. 20232. 6. 2023

Pití čaje nemusí znamenat, že si jen zalejete čajový sáček nebo sypanou směs horkou vodou, necháte vylouhovat a poté vypijete. Po celém světě se z čaje připravují také nejrůznější nápoje, které mají skvělou chuť a rozhodně byste je měli někdy vyzkoušet.

Pojďme se na některé z nich podívat.

Suutei tsai

Tento čajový nápoj pochází z Mongolska, kde se těší dlouholeté tradici. Vyrábí se z kvalitního čaje, nejčastěji černého. Nejprve se převaří voda a mléko. Do této směsi se poté přidají čajové lístky a nechají se louhovat. Během louhování se průběžně míchají. Tekutá směs se dochutí trochou soli a podává se v tradičních malých miskách. Často se používá i jako welcome drink.

čaj

Kalmyk chia

I tento nápoj má původ v Mongolsku, avšak jeho oblíbenost se rozšířila do širokého okolí. Jedná se o nápoj s krémovou texturou a jemnou chutí. Základem je černý nebo zelený čaj, který se uvaří s máslem, mlékem a trochou soli. Jako další koření se použije pepř či muškátový oříšek. Původně se čaj vyráběl s velbloudím mlékem.

Gunfire

Tentokrát se jedná o koktejl, který pochází z Anglie. Dnes se jedná o téměř tradiční nápoj, který se pije především na Štědrý den. Svou oblíbenost si získal i v Austrálii. Černý čaj se může podávat jak teplý, či studený a smíchá se s kvalitním panákem rumu.

čaj

Teh Talua

Nápoj pochází z Indonésie a můžeme ho do češtiny volně přeložit jako vaječný čaj. Základními surovinami jsou černý čaj, cukr a vaječné žloutky. Ty mohou být buď ze slepičích vajíček nebo také kachních. Žloutky se smíchají s cukrem, dokud nezískáme krémovou a hladkou směs. Uvaříme čerstvý černý čaj, do kterého poté žloutkovou směs pozvolna přidáváme. K ochucení se někdy používá také trochu limetkové šťávy.

Maghrebi

Tento mátový čaj má původ v Africe, ale dnes je oblíbený zejména v Maroku. Čaj se připravuje v tradičních konvičkách, které se nazývají berrad. Mátové lístky se nechají vylouhovat a poté se smíchají se zeleným čajem a štědrou dávkou cukru.

4.7/5 - (3 votes)

Nejnovější příspěvky

  • Dress code
  • Méně starostí kvůli elektřině
  • Viagra pro muže
  • Sortiment, který využije určitě každý, je tu za velice nízké ceny
  • Kvalitní objekt
©2025 Jenta | WordPress Theme by Superb WordPress Themes
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím